KWS
   
 

KWS

Al 150 jaar vooruitgang door kweekwerk

Kwaliteit en innovatie vormen al meer dan 150 jaar de drijfveren voor het succes van KWS SAAT AG (het moederbedrijf van KWS Benelux BV). Onze belangrijkste produkten zijn zaaizaden van zowel suikerbieten, mais en granen als van oliehoudende gewassen en peulvruchten. Onze markten bevinden zich in de gematigde klimaatzone met zwaartepunten in Europa en Noord-Amerika.

De produktiviteit van de suikerbiet is van gemiddeld 1.000 kg suiker per ha gestegen naar ca. 10.000 kg suiker per ha. Wij hebben als pionier van het kweekwerk in suikerbieten daar onze bijdrage aan geleverd. Tegenwoordig is KWS wereldmarktleider in suikerbietenzaaizaad. Daarnaast is KWS een onafhankelijk, zelfstandig kweekbedrijf gebleven, en bekleed daarmee een unieke positie in de zadenwereld.

Onze wetenschappelijke onderzoekers concentreren zich op de verschillende behoeftes anuit de landbouw. Steeds weer stellen ze zich ten doel nieuwe methoden te vinden om de prestaties van rassen en de technische kwaliteit van het zaad te verbeteren.

Wij investeren ieder jaar opnieuw 15 % van onze omzet in onderzoek en kweekwerk. Daarbij gebruiken we de nieuwste inzichten op het gebied van moleculaire biologie, plantenveredeling en zaadonderzoek, om de kwaliteit van onze produkten te verbeteren. Met respect voor natuur en maatschappij meten wij onze kweekdoelen, -methoden en –produkten af aan de criteria van duurzame omgang met natuurlijke hulpbronnen.

 

 

 
KWS