KWS

KWS introduceert 3 nieuwe rassen voor 2017

CSAR heeft de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst 2017 uitgebracht op 16 november 2016. Dit jaar komt KWS Benelux BV met 3 nieuwe rassen in twee verschillende segmenten.

In het rhizomanie segment komen ELISABETA KWS en† XAVIERA KWS† als nieuwkomers.

In het rhizoctonia segment wordt het ras WILHELMINA KWS geÔntroduceerd.† Dit ras scoort na 3-jarig onderzoek beter dan de standaard.

KWS heeft meerdere rassen in onderzoek. Na drie jaar onderzoek maken de rassen kans om te worden opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst. Sommige 2e jaars rassen zijn nu al beperkt beschikbaar. In het rhizomanie segment gaat het om het ras 5K532 (SHANINA KWS), dit ras bezit de aanvullende rhizomanie resistentie. Ook de topper 5K557 (EVAMARIA KWS) is beschikbaar voor uitzaai in 2017. Dit ras combineert suikergehalte en financiŽle opbrengst. In het rhizoctonia segment wordt de grootste vooruitgang geboekt met de 2e jaars rassen 5K566 (NEENA KWS) en 5K586 (NATASSIA KWS). Deze scoren beiden aanzienlijk beter dan de huidige standaard.

Verder gaat de ontwikkeling bij de drievoudig- resistente rassen door. Twee jaar geleden werd het eerste triple ras gepresenteerd. Dit ras scoorde, onder niet besmette omstandigheden, slechter dan de Isabella KWS. Momenteel staat het drievoudig resistent ras 5K577 (URSELINA KWS) klaar om te worden opgenomen in de Rassenlijst van 2018.†Het ras scoort momenteel vijf punten financiŽle opbrengst beter dan Isabella KWS. Voor het groeiseizoen 2017 zijn reeds een aantal pakken beschikbaar.

Hier meer over de rassen

Rassenbulletin suikerbieten 2016

KWS RASSENOVERZICHT 2017


KWS