Actueel
-
KWS investeert verder in het onderzoek naar voederbieten voor de Nederlandse veehouderij. Lees hier meer over de nieuwe rassen LAURENA KWS en PIERINA KWS.
-
De Aanbevelende Rassenlijst 2019 komt met twee nieuwe KWS bietenrassen voor aankomend seizoen. De rassen TESSILIA KWS en LONNEKA KWS zijn toegelaten in het bietencysteaaltjes segment. Beide rassen scoren 102 voor financiële opbrengst. TESSILIA KWS scoort tevens zeer goed in de lijst met rassen zonder deze bietencysteaaltjesresistentie. Beide rassen zijn onbeperkt beschikbaar. Voor een overzicht zie hier het Rassenoverzicht Suikerbieten 2019.
-
Vorig jaar introduceerde KWS deze bijzondere service. Reeds 1300 telers hebben zich aangemeld. Bij aankoop van KWS bietenzaad in 2019 ontvangt u automatisch een mail om de percelen te registreren. Diegenen die nog geen account hebben aangemaakt, kunnen dit doen op www.beetseedservice-nl.com Bekijk deze video voor meer informatie.
-
Vanaf 20 augustus tot en met 5 september 2018 biedt Suiker Unie de mogelijkheid om bietenzaad te bestellen met een ‘’vroegbestelkorting’’. In augustus van dit uitzonderlijke teeltjaar 2018 kijken we al vooruit naar 2019. KWS biedt in de vroegbestelling tien rassen aan, in vier verschillende segmenten. Voor rhizoctoniapercelen blijft Isabella KWS een interessante biet. Inmiddels is 100.000 hectare van deze biet gezaaid. Vooral de rooibaarheid en de resistentie van dit ras zijn redenen om dit ras opnieuw te bestellen. In het bietencysteaaltjes segment is Evamaria KWS het aanbevolen ras. Het ras combineert een hoog suikergehalte met een goede wortelopbrengst. In de ‘’normale’’ rhizomaniegroep worden vier KWS-rassen aangeboden. Later dit jaar komen echter nieuwe, betere rassen beschikbaar. Zie hiervoor de Brochure Suikerbietenzaad 2019 . Het drievoudig resistente ras Urselina KWS is een interessant ras om tijdens de vroegbestelling vast te leggen. De opvolger (Edonia KWS) is te bestellen in de hoofdbestelling. Deze is echter beperkt beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de rassen en onze Beet Seed Service op: Bietenrassen 2019.
-
Binnenkort bestaat de mogelijkheid om uw bietenzaad met korting te bestellen. Kies een vertrouwd topras van KWS en maak tevens gebruik van onze service. Bekijk onze nieuwe video voor informatie.
-
Welkom op de pagina van de KWS Beet Seed Service. Hier kunt u zich registreren om gebruik te maken van deze gratis service. De Beet Seed Service is een initiatief van KWS en is geïntroduceerd in het voorjaar van 2018. Indien u onverhoopt genoodzaakt bent uw perceel over te zaaien, bieden wij u 50% korting op de prijs van het opnieuw aangekochte bietenzaad. De korting geldt alleen voor telers die Nederlands KWS-bietenzaad aangekocht hebben via het portaal van Suiker Unie. Aangekocht bietenzaad in zowel de vroeg- als laatbestelling komen in aanmerking voor deze service. Klik hier op INLOGGEN om een account te creëren voor 2019.
-
Met passie je beroep uitoefenen… dat is onafhankelijkheid. Wij delen diezelfde passie en dat verbindt ons. Bekijk onze nieuwe video.
-
CSAR heeft de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst 2018 uitgebracht op 16 november 2017. Dit jaar komt KWS Benelux BV met 5 nieuwe rassen in vier verschillende segmenten. In het rhizomanie segment wordt SHANINA KWS aangeboden. Dit ras beschikt over een aanvullende rhizomanie resistentie. In het rhizoctonia segment worden dit jaar grote stappen gemaakt. De rassen NEENA KWS en NATASSIA KWS komen met mooie cijfers op de Aanbevelende Rassenlijst. EVAMARIA KWS is de nieuwe zoete aaltjes-biet voor 2018 met een uitstekende financiële opbrengst van 102. Verder gaat de ontwikkeling bij de drievoudig- resistente rassen door. Momenteel staat het drievoudig resistent ras URSELINA KWS klaar om te worden uitgeleverd voor de zaai in 2018. Het ras scoort vier punten financiële opbrengst beter dan Isabella KWS en beschikt daarnaast nog over aanvullende rhizomanie- en bietencysteaaltjes resistentie. Sommige 2e jaars rassen zijn nu al beperkt beschikbaar. In het rhizomanie segment gaat het om het ras 6K656 (SASKIA KWS). In het bietencysteaaltjes segment worden de rassen 6K668 (LONNEKA KWS) en 6K682 (TESSILIA KWS) beperkt aangeboden. Kijk hier voor meer informatie over de KWS-rassen 2018.
-
Meer en meer veehouders (her) ontdekken de biet als voedermiddel. KWS investeert reeds jaren in nieuwe rassen voor dit segment. De nieuwe Feedbeet is de moderne versie van de aloude voederbiet. In tegenstelling tot de voederbiet bevat de Feedbeet een hoger drogestofgehalte en de nodige resistenties. Lees hier meer over het voeren van bieten.
-
Suikerbieten: klaar voor 2017 Zonder onderzoek en veredeling, zou de suikerbietenteelt in Europa niet meer in grote mate van belang zijn. Het feit dat het gewas nog altijd zeer concurrerend is en dat ook in de toekomst zal blijven, is het resultaat van de voortdurende inspanningen van suikerbiettelers zoals KWS. Wist u dat producenten binnen de afgelopen twintig jaar tot 64 % per hectare meer hebben geproduceerd? Lees hier meer..
-
Alle bietendemovelden zijn gezaaid. De gemiddelde zaaidatum voor de Nederlandse bietenteelt is 3 april. Dit komt overeen met het langjarige gemiddelde. KWS is ook dit seizoen weer aanwezig op verschillende demodagen. Klik hier voor de data in 2017
-
KWS werkt reeds jaren aan de verbetering van de opbrengst en kwaliteit van de suikerbiet. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte op 30 januari bekend dat de suikeropbrengst per hectare de laatste 65 jaar is verdubbeld. Voor meer informatie zie: CBS jan 2017 . Een groot gedeelte van de opbrengststijging is toe te schrijven aan de verbetering van de rassen. De opbrengststijging in Nederland was in de periode 2002-2016 ongeveer 3,5% per jaar. Hiervan is 1,2% direct toe te schrijven aan de verbeterde genetica. In een monocultuur als suikerbieten is de bescherming tegen ziekten en plagen van groot belang. Via intensief kweekwerk zijn kweekbedrijven erin geslaagd om diverse resistenties in te kruisen in de suikerbiet. Bietencysteaaltjes resistente rassen hebben een behoorlijke opmars gemaakt. Het areaal van rassen met aanvullende rhizomanie resistentie (RZ2.0) groeit gestaag. De volgende stap zal de uitbreiding van het areaal drievoudig resistente rassen zijn. In 2017 wordt reeds 2% (1700 ha) ingezaaid met deze ‘’triple’’ rassen. Zonder deze bescherming was de bietenteelt minder interessant en plaatselijk zelfs onmogelijk.
-
Meer en meer (melk) veehouders herontdekken de voederbiet als alternatief veevoer. De Feedbeet is een vernieuwde voederbiet met extra voordelen.
-
CSAR heeft de nieuwe Aanbevelende Rassenlijst 2017 uitgebracht op 16 november 2016. Dit jaar komt KWS Benelux BV met 3 nieuwe rassen in twee verschillende segmenten. In het rhizomanie segment komen ELISABETA KWS en XAVIERA KWS als nieuwkomers. In het rhizoctonia segment wordt het ras WILHELMINA KWS geïntroduceerd. Dit ras scoort na 3-jarig onderzoek beter dan de standaard. KWS heeft meerdere rassen in onderzoek. Na drie jaar onderzoek maken de rassen kans om te worden opgenomen in de Aanbevelende Rassenlijst. Sommige 2e jaars rassen zijn nu al beperkt beschikbaar. In het rhizomanie segment gaat het om het ras 5K532 (SHANINA KWS), dit ras bezit de aanvullende rhizomanie resistentie. Ook de topper 5K557 (EVAMARIA KWS) is beschikbaar voor uitzaai in 2017. Dit ras combineert suikergehalte en financiële opbrengst. In het rhizoctonia segment wordt de grootste vooruitgang geboekt met de 2e jaars rassen 5K566 (NEENA KWS) en 5K586 (NATASSIA KWS). Deze scoren beiden aanzienlijk beter dan de huidige standaard. Verder gaat de ontwikkeling bij de drievoudig- resistente rassen door. Twee jaar geleden werd het eerste triple ras gepresenteerd. Dit ras scoorde, onder niet besmette omstandigheden, slechter dan de Isabella KWS. Momenteel staat het drievoudig resistent ras 5K577 (URSELINA KWS) klaar om te worden opgenomen in de Rassenlijst van 2018. Het ras scoort momenteel vijf punten financiële opbrengst beter dan Isabella KWS. Voor het groeiseizoen 2017 zijn reeds een aantal pakken beschikbaar. Hier meer over de rassen Rassenbulletin suikerbieten 2016 KWS RASSENOVERZICHT 2017
-
KWS oogst proefveldpercelen met een speciale oogstmachine. De rooier genaamd “PUMA” (Duitse afkorting van Parzellen und Messwert Analyse) heeft als basis de Grimme Maxtron maar is door KWS aangepast. Duizenden proefveldjes op tientallen locaties worden per jaar met deze machine geoogst. KWS test op deze locatie nieuwe hybride kruisingen. Slechts een heel klein deel van dit, op de veredelingsladder, zeer jonge bietenmateriaal zal misschien eens terug zijn te vinden in de rassenbeproeving van het IRS. De PUMA is een hoog technische machine die in staat is om twee percelen in één keer te rooien en daarvan heel nauwkeurig het bruto- en het nettogewicht te bepalen. Revolutionair is de bepaling van het suikergehalte uit stukjes biet met behulp van NIR techniek op deze machine. De gegevens van overdag gerooide bieten kunnen dus ’s avonds al bekeken worden door de Kweker te Einbeck (D).
-
De Aanbevelende Rassenlijst 2016 komt met drie nieuwe KWS bietenrassen voor 2016. In het rhizomanie segment presenteert KWS het ras VULCANIA KWS. Dit ras kenmerkt zich door een goede financiële opbrengst in combinatie met een 8 voor vroegheid grondbedekking. In het bietencysteaaltjes segment is LEONELLA KWS toegelaten. Dit ras geeft zowel met als zonder bietencysteaaltjes een uitstekende opbrengst. HENDRIKA KWS vervangt een eerder KWS ras in het segment van de drievoudig resistente rassen. Voor een overzicht van de rassen zie hier het Rassenoverzicht Suikerbieten 2016.
-
KWS heeft in 2015 de vernieuwde voederbiet geïntroduceerd. Deze biet wordt Feedbeet genoemd. Feedbeet kenmerkt zich door een hoge drogestofopbrengst en een hoog drogestofgehalte. In tegenstelling tot de traditionele voederbiet is de Feedbeet qua teelt en oogst vergelijkbaar met de suikerbiet. De mechanisatie van de suikerbietenteelt kan volledig worden ingezet bij de teelt van Feedbeet.
-
update KWS zomer 2015 Kijk interview met KWS
-
De nieuwe rassenlijst is uitgebracht op 20 november 2014. Dit jaar komt KWS Benelux BV met 5 nieuwe rassen in drie verschillende segmenten.
-
KWS Benelux start in 2015 met de verkoop van de Feedbeet, een veredelde voederbiet. De Feedbeet kenmerkt zich door het hoge drogestofgehalte en daardoor goede bewaarbaarheid.